training equipment on grass field

Gratis KNVB trainingsclinic voor iedereen

Na ruim 1,5 jaar nagenoeg (competitie-) stilstand als gevolg van de Corona-crisis, worden de gevolgen zichtbaar: scheidsrechters die stoppen met hun hobby, tekorten aan scheidsrechters om op alle (KNVB) niveaus te fluiten, géén nieuw gestarte opleidingen meer vanuit de KNVB,  teruglopende ledenaantallen bij de scheidsrechtersverenigingen (ca. 10-15%) en een algeheel gevoel van demotivatie…..

Kortom: het Corona-virus laat zijn sporen na, ook voor het scheidsrechterskorps!

Een reden voor de COVS Nederland om juist nu te starten met een actieve campagne om de aandacht te richten op het belang van arbitrage, de werving van nieuwe scheidsrechters, PR te bedrijven voor scheidsrechtersverenigingen en de COVS in het algemeen en de positie van de scheidsrechter binnen het KNVB-beleid te gaan versterken!

1 van de onderdelen hiervan is het geven van trainingsclinics door een KNVB topdocent. Via een poll op de website is onlangs de animo hiervoor van onze leden gevraagd en daar is unaniem positief op gereageerd!

Als gevolg daarvan zijn er afspraken gemaakt met de KNVB en zal op 27 oktober voor onze vereniging een trainingsclinic worden verzorgd. Plaats van handeling is ons trainingsveld bij de FC Dauwendaele, aanvang is 19:00 uur. (18:45 aanwezig).

 

 

De training zal ca. 1,5 uur duren en worden verzorgd door Wieke Hoogzaad, KNVB scheidsrechterstrainer in het amateur- en betaald voetbal.

De kleedkamers zijn beschikbaar en na afloop is er gelegenheid tot douchen.

Leden van onze zustervereniging zijn ook van harte welkom en ook verenigingsscheidsrechters worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. Deelname is GRATIS.

De training is voor ieder niveau geschikt. Alle oefeningen kunnen naar ieders persoonlijke capaciteiten worden uitgevoerd.

De training is voorbereid door Hilco de Boer, hoofddocent bij de KNVB en normaliter verantwoordelijk voor de trainingsprogramma’s van de betaald voetbal scheidsrechters.

 

Aanmelden kan via de website: Hoofdmenu -> Nieuws -> Aanmelden trainingsclinic (of via deze link)

Door Silco

Geef een reactie