Toespraak Nieuwjaarsreceptie 2019

Iedereen van harte welkom op onze Nieuwjaarsreceptie!

Goed om te zien dat er zoveel mensen aanwezig zijn en een speciaal welkom voor onze ereleden Wim, Henk en Cees en lid van verdienste Jan!

Ook een warm welkom voor onze zusterverenigingen Noord- en Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen, goed om te zien dat jullie er zijn.

Onze voorzitter Joost is door fysieke klachten afwezig. Zijn energie had hij gestoken in de organisatie van de Nieuwjaarsloop gisteren, die uitstekend verlopen is.

Het jaar 2018 hebben we net feestelijk afgesloten met Oud & Nieuw en vandaag wil ik graag met jullie even terugkijken naar het kalenderjaar 2018 van onze vereniging.

We staan er nog steeds goed voor en we zijn financieel gezond, daar kunnen we trots op zijn want een vereniging gezond houden gaat niet vanzelf.

Ledenaantal

Het ledenaantal is naar 59 gezakt. Dit onder meer door het overlijden van ons lid Cor Riemens. Als bestuur werken er aan om dit aantal weer naar boven te krijgen. In 2018 kregen we er één nieuw lid bij en dat is Niels Noordhoek. Mochten jullie iets vernemen bijv. bij een vereniging, aanstormend talent of een knvb official kennen die geen lid is, geef het door aan ons. Helaas is het aantal opleidingscursussen voor KNVB scheidsrechters afgelopen jaar niet heel erg groot geweest en zo ook de instroom, maar we zijn blij om te zien dat wie er lid wordt ook enthousiast is!

Clubavonden

Onze clubavonden worden redelijk tot goed bezocht. Ook dit jaar konden wij weer een BBQ en een kerstavond organiseren. De opkomst op de kerstavond was wat lager dan afgelopen jaren daar er een aantal leden die altijd komen andere verplichtingen hadden.

Naast deze avonden hebben wij clubavonden gehad met Ed Janssen, Cees Bakker, Barry van der Hooft en Rogier Veenstra. Als ik dit zo terug lees zijn dit niet de minste gastsprekers!

Daarnaast zijn we in juni op trainingskamp geweest op Papendal te Arnhem. Wat een leuk weekend was dat!

Ook hebben we voor het eerst twee andere evenementen georganiseerd: de WK pool en de startochtend. Bij de WK pool was het aantal deelnemers beperkt, maar het fanatisme onderling en de nieuwsgierigheid naar het aantal punten dat men scoorde niet minder.

De startochtend was een schot in de roos. De aanwezigen waren positief over de spelregelinstructies, tips voor voeding en drinken en de training van Ronnie. Zeker voor herhaling vatbaar en dat zullen we als bestuur dit jaar dan ook proberen te herhalen.

Trainingen

De trainingen worden goed bezocht en ondanks een licht afnemend ledental zijn er meer verschillende leden komen trainen in 2018 dan twee jaar geleden.

Het is soms een doolhof aan pionnen en hoedjes. De dobbelstenen komen ook regelmatig terug. Natuurlijk kunnen er altijd nog meer leden komen trainen, maar wij hebben een vaste groep die wekelijks hard traint onder de begeleiding van onze gedreven trainers Ronnie, Bart en Wim, waarvoor onze complimenten en hartelijke dank!

Contacten zusterverenigingen

De contacten met onze zusterverenigingen zijn goed en ook dit jaar waren er leden van hen aanwezig bij sommige clubavonden.

In de week van de scheidsrechter hadden we een KNVB scheidrechter toegezegd gekregen en in overleg met Noord- en Zuid-Beveland hebben zij dit gecombineerd met de uitreiking van Ko de Winter Fairplay bokaal.

Jubileumjaar

In oktober hebben we ons 85 jaar jubileum jaar afgesloten met gastspreker Barry van der Hooft. We hebben een leuke receptie gehad, geweldige gastsprekers en leuke extra’s zoals all-in prijs bij de kerstavond en BBQ en natuurlijk het al genoemde trainingskamp. Het jubileumjaar is financieel gezien positief afgesloten, daarover tijdens de algemene ledenvergadering in maart meer.

Clubblad

Het clubblad heeft afgelopen jaar een metamorfose ondergaan. Deze wordt nu professioneel gedrukt, tegen zeer beperkte kosten, en het resultaat is iets om trots op te zijn. Ook hebben we tegemoet kunnen komen aan de leden die liever digitaal op de hoogte worden gehouden. En waar we een jaar geleden herhaaldelijk om meer vulling voor het blad vroegen, hebben we nu met jullie hulp mooie gevulde uitgaven.

Website

In de laatste helft van 2018 is onze nieuwe website live gegaan. Hier is achter de schermen al langere tijd aan gewerkt, zeker ook door Silco, en we zijn blij dat dit sinds enkele maanden ook voor iedereen zichtbaar is. Er wordt steeds meer op geplaatst en de site wordt goed bijgehouden met nieuws, spelregelvragen en polls.

Als bestuur hebben we er dus veel aan gedaan om zo veel mogelijk dingen aan te bieden waar leden iets aan kunnen hebben, maar zeker afgelopen jaar hebben we ook gemerkt dat we veel hulp krijgen vanuit jullie als leden. Onder andere bij het jubileumjaar en de website die al genoemd zijn maar ook meer achter de schermen bij bijvoorbeeld de Nieuwjaarsloop, uitnodigingen voor evenementen en ander zaken. Onze complimenten en onze dank daarvoor!

En dan het jaar 2019……….

Nieuwjaarsloop en overige avonden

Het jaar 2019 is goed begonnen met de Nieuwjaarsloop. Maar liefst 125 deelnemers deden gisterochtend mee aan de wedstrijd, een kwart meer dan in de afgelopen jaren. De “oude” 4km route bleek veel minder lang te zijn en daarom hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe en meer uitdagende route. Niels Boel heeft een leuke aftermovie gemaakt van de wedstrijd, deze staat inmiddels op de website en in de ledenapp!

Daarnaast zullen we proberen om ook dit jaar weer te zorgen voor aantrekkelijke  clubavonden, maar dit is een grote uitdaging!

Heb je een leuk onderwerp of loop je tegen iets aan waarvan je denkt, he dat kan wel eens leuk zijn voor onze vereniging: laat het ons weten!

Daarnaast hopen we een beroep op jullie hulp te kunnen blijven doen waar nodig, zodat we gezamenlijk deze mooie vereniging kunnen laten blijven bloeien.

In mijn woordje net had ik het kort over een nieuw lid: Niels Noordhoek. De laatste jaren maken we er een gewoonte van om bij de Nieuwjaarsreceptie nieuwe leden welkom te heten bij onze vereniging met een klein presentje met basisonderdelen voor scheidsrechters!

Niels, we zien je al heel veel op onze bijeenkomsten en trainingen en we hopen dat dit zo blijft. Je kunt bij iedereen van ons altijd terecht voor vragen en/of advies en het is goed om te zien dat je verschillende kanten al hulp krijgt bij je ontwikkeling als scheidsrechter. En het belangrijkste: dat je veel plezier mag hebben in het uitoefenen van deze prachtige hobby!

Ik wil nu ook afsluiten met U allen en iedereen die u dierbaar is een gelukkig, liefdevol, sportief en vooral een gezond 2019 toe te wensen!