Spelregelvraag week 9

Spelregelvraag week 9 2019

Vraag 1
Tijdens een wedstrijd tussen ploeg A en ploeg B krijgt een speler van ploeg B halverwege zijn eigen helft, in de 80e minuut tweemaal een gele kaart. De eerste gele kaart wordt getoond voor het ten val brengen van een tegenstander, de tweede omdat de speler geen respect toont voor de arbitrage. De correcte spelhervatting is een: 
A
strafschop
B
indirecte vrije trap
C
directe vrije schop
D
scheidsrechtersbal
Vraag 1 
Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: hier worden dus twee overtredingen gemaakt voordat het spel wordt hervat. De eerste gele kaart is voor het ten val brengen van een tegenstander en geeft als spelhervatting een directe vrije schop. De tweede gele kaart wordt getoond omdat de speler geen respect toont voor de arbitrage en dat is onsportief gedrag, waarvoor als spelhervatting een indirecte vrije schop geldt. Bij twee overtredingen gelijktijdig wordt als spelhervatting de zwaarste straf gehanteerd en dat is hier dus de directe vrije schop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug