Spelregelvraag week 19

Spelregelvraag week 19 2019

Vraag 1
Een aanvaller die zich achter de doellijn heeft teruggetrokken om zich aan buitenspel te onttrekken, schreeuwt in die positie een aanwijzing naar een medespeler, die ter hoogte van de strafschopstip in het bezit van de bal is. De scheidsrechter fluit af en geeft de schreeuwende speler een waarschuwing. Hoe hervat hij het spel?
A
met een indirecte vrije schop op de doellijn, zo dicht mogelijk bij de plaats waar de schreeuwende speler stond
B
met een scheidsrechtersbal op de plaats van de bal was toen afgefloten werd
C
met een indirecte vrije schop vanaf de plaats van de bal bij affluiten
D
met een directe vrije schop op de doellijn, zo dicht mogelijk bij de plaats waar de schreeuwende speler stond
Vraag 1 
Het antwoord had A moeten zijn: het gaat hier om een niet-fysieke overtreding en derhalve wordt een indirecte vrije schop de spelhervatting. Omdat de overtreding buiten het speelveld werd gemaakt, is de plaats van de hervatting de doellijn het dichtst bij de plaats waar de schreeuwende speler zich bevond.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug