Spelregelvraag week 6 2019

Spelregelvraag week 6 2019

Vraag 1
Een speler van partij A neemt een strafschop. De bal komt tegen de doelpaal. Als gevolg hiervan barst de bal en de kapotte bal ligt vervolgens bij de paal in het doelvlak op de grond. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
A. De wedstrijd onderbreken en de strafschop laten overnemen.
B
B. De wedstrijd onderbreken en opnieuw aanvangen met een indirecte vrije schop voor partij A, op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn en wel op een plek die het dichtst gelegen is bij de plaats van de kapotte bal.
C
C. De wedstrijd onderbreken en opnieuw aanvangen met een scheidsrechtersbal, op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn en wel op een plek die het dichtst gelegen is bij de plaats van de kapotte bal.
D
D. De wedstrijd hervatten met een aftrap na geldig doelpunt.
Vraag 1 
Het antwoord had C moeten zijn: Het moment dat gemerkt wordt dat de bal stuk gaat of is, bepaalt wat er moet gebeuren. Nu werd al gemerkt dat bij aanraking van de doelpaal de bal stuk raakte en is er dus geen geldig doelpunt gemaakt. Er dient te worden hervat met een scheidsrechtersbal en wel op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn en wel op een plek die het dichtst gelegen is bij de plaats waar de bal lek raakte.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug