Spelregelvraag week 22

Spelregelvraag week 22 2019

Vraag 1
Bij een doelschop, die te zacht wordt genomen, loopt een aanvaller van de tegenpartij te vroeg toe. Een verdediger ziet dit en ontneemt hem de weg naar de bal door een onbesuisde overtreding te maken binnen het strafschopgebied. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
Hij fluit en laat alleen de doelschop overnemen.
B
Hij fluit, toont de verdediger een gele kaart en laat de doelschop overnemen.
C
Hij fluit, toont de verdediger een rode kaart en laat de doelschop overnemen.
D
Hij fluit, toont de verdediger een gele kaart en kent een strafschop toe.
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: Toen de overtreding werd gemaakt was de bal nog niet in het spel, omdat deze nog niet rechtstreeks buiten het strafschopgebied was én dient de doelschop derhalve te worden overgenomen. De verdediger maakt wel een onbesuisde overtreding, waarvoor hij een gele kaart getoond krijgt.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug