Piet Koster overleden

Donderdag 27 juni bereikte ons het bericht dat Piet Koster is overleden.

Piet was tot het laatst toe donateur van onze vereniging en bij vele voetbalwedstrijden een graag geziene gast, zowel bij de vereniging als de arbitrage. Vanaf deze plaats condoleren we namens bestuurd en leden van Scheidsrechtersvereniging Walcheren de nabestaanden van Piet en wensen we hen veel sterkte met dit enorme verlies.

Hieronder het artikel dat de PZC hierover heeft geplaatst.

Zeeuwse voetbalprominent Piet Koster (81) overleden

(bron: www.pzc.nl, 28 juni 2019)

VLISSINGEN – Op 81-jarige leeftijd is zondag Piet Koster overleden. Met zijn overlijden verdween een markante man uit de Zeeuwse sportwereld.

Handbal en tennis lagen hem na aan het hart, maar vooral in het voetbal staan zijn voetafdrukken diep. Hij was in de jaren zestig en zeventig één van de beste scheidsrechters die Zeeland kende. Hij floot wedstrijden om de landstitel en semi-interlands.

In de jaren tachtig stond hij als voorzitter van VC Vlissingen aan de wieg van het Zeeuwse profvoetbal. Toen dat in de jaren negentig daadwerkelijk gerealiseerd werd, was Koster al aan de slag gegaan als voorzitter van profclub RBC. In Roosendaal tilde hij de club uit een financieel moeras.

Na zijn pensionering zette hij zich nog immer in voor het Zeeuwse voetbal. Hij fungeerde bij Kloetinge in 2003 als crisismanager, flirtte in 2006 met Hoek over een voorzitterschap, hij blies het Zeeuws elftal nieuw leven in, hielp JVOZ op te starten en bracht partijen samen voor het Zeeuwse voetbalgala.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *