Spelregelvraag week 41

Spelregelvraag week 41 2019

Vraag 1
Een indirecte vrije schop ter hoogte van de strafschopstip, te nemen door de aanvallende partij, wordt zo uitgevoerd, dat een aanvaller de bal aanraakt, maar waardoor deze bijna niet zichtbaar beweegt. Een tweede aanvaller schiet nu de bal op het doel. Wat beslist de scheidsrechter als de bal rechtstreeks in het doel wordt geschoten?
A
A. Hij keurt het doelpunt goed.
B
B. Hij laat de vrije schop overnemen.
C
C. Hij keurt het doelpunt af en hervat met een doelschop.
D
D. Hij keurt het doelpunt af en hervat met een indirecte vrije schop tegen de aanvallende partij wegens onsportief gedrag.
Vraag 1 
Het antwoord had C moeten zijn: Sinds enige tijd is in de regels bepaald, dat bij het even aanraken van de bal deze pas geacht wordt in het spel te zijn nadat de scheidsrechter heeft kunnen constateren, dat de bal duidelijk beweegt. Omdat hier geen sprake was van duidelijk bewegen, wordt uit de indirecte vrije schop rechtstreeks gescoord en dat kan nooit een doelpunt opleveren. Spelhervatting hier derhalve een doelschop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *