Spelregelvraag week 47

Spelregelvraag week 47 2019

Vraag 1
Op het moment dat een speler binnen het speelveld voorbij komt lopen, gooit een gewisselde speler van de tegenpartij vanaf de bank een bidon naar deze speler. Hoe hervat de scheidsrechter het spel, nadat hij dit heeft onderbroken en de gewisselde speler een rode kaart heeft getoond?
A
A. Met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
B
B. Met een indirecte vrije schop op de plaats waar de speler werd geraakt.
C
C. Met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
D
D. Met een directe vrije schop op de plaats waar de speler werd geraakt of geraakt zou worden.
Vraag 1 
Het antwoord had D moeten zijn: Regel 12, blz. 58 laatste alinea. Als een wisselspeler, gewisselde of verwijderde speler, of een speler die het speelveld tijdelijk heeft verlaten of een teamofficial een voorwerp op het speelveld trapt of gooit, en het beïnvloedt de loop van het spel, een tegenstander of een wedstrijdofficial, dan wordt het spel hervat met een directe vrije schop (of strafschop) op de plaats waar het voorwerp het spel beïnvloedde of de tegenstander, wedstrijdofficial of de bal raakte of geraakt zou hebben.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *