Spelregelvraag week 50

Spelregelvraag week 50 2019

Vraag 1
Een speler rent met de bal aan de voet richting een tegenstander. Hij passeert de tegenstander en komt daarbij buiten het speelveld terwijl de bal in het spel blijft. De tegenstander brengt hem buiten het speelveld ten val op een onvoorzichtige wijze, zonder de mogelijkheid te hebben om de bal te spelen. Wat beslist de scheidsrechter?
A
A. Het spel wordt niet onderbroken. Het voorval vond plaats buiten het speelveld.
B
B. De scheidsrechter geeft de tegenstander een waarschuwing wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop vanaf de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
C
C. De scheidsrechter geeft de tegenstander een waarschuwing wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een directe vrije schop vanaf de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
D
D. De scheidsrechter geeft de tegenstander een waarschuwing wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een directe vrije schop op de zijlijn.
Vraag 1 
Het antwoord had D moeten zijn: Zie regel 12, pagina 57 midden in. De bal is in het spel, maar de overtreder grijpt wel in in het spel van zijn tegenstander, en daarom wordt het spel onderbroken. Omdat hij geen mogelijkheid had de bal te spelen, wordt dit aangemerkt als onsportief gedrag, waarvoor de gele kaart wordt getoond. Omdat de bal in het spel was en de overtreding buiten het speelveld was, wordt de spelhervatting een directe vrije schop op de zijlijn.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *