Spelregelvraag week 26

Spelregelvraag week 26 2020

Vraag 1
Bij een aanval door de tegenpartij stapt een verdediger opzettelijk over de zijlijn, omdat hij denkt dat je zo een aanvaller buitenspel kunt zetten. Nadat de doelman de bal heeft gevangen, stapt de verdediger het speelveld weer in. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?
A
A. Hij laat doorspelen
B
B. Hij onderbreekt het spel en zal de verdediger een gele kaart tonen wegens het zonder toestemming verlaten en betreden van het speelveld. Hij laat hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de verdediger het veld in kwam
C
C. Hij laat doorspelen en zal de verdediger bij de eerstvolgende onderbreking een gele kaart tonen wegens het zonder toestemming verlaten en betreden van het speelveld
D
D. Hij onderbreekt en zal de verdediger een gele kaart tonen wegens het zonder toestemming verlaten en betreden van het speelveld. Hij laat hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was op het moment van onderbreken
Vraag 1 
Het antwoord moest C zijn: hiervoor hoeft het spel niet onderbroken te worden, maar de speler moet wel een gele kaart worden getoond wegens het zonder toestemming verlaten van het veld en ook voor het zonder toestemming betreden van het veld zou, dan een tweede, gele kaart moeten volgen. Men heeft echter besloten dat hierbij met één gele kaart kan worden volstaan.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *