Spelregelvraag week 28

Spelregelvraag week 28 2020

Vraag 1
Een aanvaller staat in een strafbare buitenspelpositie op het moment van spelen. Hij beweegt zich echter richting eigen speelhelft en ontvangt de bal als hij zich op circa 5 meter van de middenlijn, op eigen speelhelft, bevindt. Waar zal het spel met een indirecte vrije schop moeten worden hervat?
A
A. waar de speler was op het moment dat de bal gespeeld werd
B
B. op de middenlijn
C
C. waar de bal was toen de scheidsrechter affloot
D
D. waar de speler de bal ontving
Vraag 1 
Het juiste antwoord is D: De indirecte vrije schop dient te worden genomen op de plek waar de buitenspel staande speler de bal raakt en dat kan ook op eigen helft zijn. Beoordeling al dan niet strafbaar buitenspel staan is niet veranderd, maar de plaats van de spelhervatting dus wel.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *