Spelregelvraag week 32

Spelregelvraag week 32 2020

Vraag 1
Partij A krijgt buiten het eigen strafschopgebied een vrije schop te nemen. De nemer van de vrije schop wipt de bal omhoog, waarna een medespeler de bal met de knie terugspeelt op zijn doelverdediger. Deze vangt de bal met zijn handen op en schiet de bal ver het veld in. Wat zal de scheidsrechter beslissen?
A
A. Indirecte vrije schop partij B
B
B. Indirecte vrije schop partij B, speler van partij A die de bal met de knie terugspeelde gele kaart
C
C. Indirecte vrije schop partij B, doelverdediger van partij A gele kaart
D
D. Doorspelen
Vraag 1 
Het antwoord is D. De vraag is eigenlijk, wordt hier een “truc” toegepast of niet. Dat is hier echter niet het geval. De eerste speler neemt namelijk de vrije trap door deze op te wippen. Dit mag hij doen. De tweede speler speelt de bal die in de lucht is met de knie terug naar de keeper. Ook hij mag dit doen. Geen van beide spelers haalt dus een ‘truc’ uit en het spel kan dus gewoon doorgaan.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *