Spelregelvraag week 31


Spelregelvraag week 31 2020

Vraag 1
Stelling 1: Als de doelman de bal rechtstreeks gooit in het doel van de tegenstander, dan wordt een doelpunt toegekend. Stelling 2: Als een doelman de doeltrap rechtstreeks in het doel van de tegenstander trapt, dan wordt een doelpunt toegekend.
A
A. Beide stellingen zijn onjuist
B
B. Beide stellingen zijn juist
C
C. Stelling 1 is juist, stelling 2 onjuist
D
D. Stelling 1 is onjuist, stelling 2 is juist
Vraag 1 
Het antwoord op de vraag moest D zijn: Als de doelman de bal rechtstreeks in het doel van de tegenpartij gooit, is de spelhervatting een doelschop voor de tegenpartij, dus die stelling is niet juist (regel 10, pagina 44). Uit een doelschop kan rechtstreeks gescoord worden in het doel van de tegenpartij als er verder geen overtredingen worden gemaakt. daarom is stelling 2 wel juist.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *