Spelregelvraag week 35 2020

Vraag 1
Bij een inworp staat een tegenstander op minder dan twee meter van de plaats waar de inworp moet worden genomen. De scheidsrechter vermaant de speler om meer afstand te nemen, maar de speler doet dit niet. De inworp wordt genomen en correct uitgevoerd. De scheidsrechter fluit toch af. Wat moet hij nu beslissen?    
A
A. Inworp over laten nemen
B
B. Gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en inworp laten overnemen
C
C. Gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en indirecte vrije schop toekennen aan de tegenpartij, op de zijlijn
D
D. Gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en indirecte vrije schop toekennen aan tegenpartij, op de plaats waar deze speler stond.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is D: Het dichter bij de plaats van de inworp staan dan de voorgeschreven afstand van 2 meter is onsportief bedrag en dient bestraft te worden met een gele kaart, ook al omdat genoemde speler vermaand is door de scheidsrechter om op tenminste 2 m. afstand te gaan staan. De inworp wordt genomen en de bal is in het spel. Nu de scheidsrechter affluit en de overtreder de gele kaart wordt getoond, dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie