Spelregelvraag week 44

Spelregelvraag week 44 2020

Vraag 1
Een aanvaller van partij A wil snel een vrije schop nemen. Een verdediger van partij B gaat nu expres vlak voor de bal staan. De aanvaller schiet vervolgens de bal heel hard tegen deze verdediger. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
A. Speler van partij A wordt de rode kaart getoond, de verdediger een gele kaart. Er wordt hervat met de oorspronkelijke vrije schop, dus voor partij A.
B
B. Speler van partij A wordt de rode kaart getoond, de verdediger een gele kaart. Er wordt hervat met een directe vrije schop voor partij B, op de plaats waar speler door de bal werd geraakt
C
C. Beide spelers wordt de gele kaart getoond. Er wordt hervat met de oorspronkelijke vrije schop, dus voor partij A
D
D. Beide spelers worden vermaand. Er wordt hervat met de oorspronkelijke vrije schop, dus voor partij A
Vraag 1 
Het antwoord had A moeten zijn: hier was sprake van twee overtredingen. De eerste is het vertragen van een spelhervatting door expres vlak voor de bal te gaan staan. Deze overtreding leidt tot een gele kaart en het opnieuw nemen van de oorspronkelijke vrije trap door partij A. De tweede overtreding is een gewelddadige handeling door de aanvaller van partij B, namelijk het opzettelijk de bal heel hard tegen de verdediger aan schieten. Dit moet bestraft worden met een rode kaart.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *