Spelregelvraag

Vraag 1
In een wedstrijd in het betaald voetbal lopen drie wisselspelers warm langs de zijlijn achter de assistent-scheidsrechter. In het voorbijgaan ziet de assistent-scheidsrechter dat één van die wisselspelers van buiten het speelveld naar een tegenstander spuwt die binnen het speelveld loopt. De assistent-scheidsrechter steekt de vlag in de lucht en via de headset vertelt de assistent-scheidsrechter aan de scheidsrechter wat er is gebeurd. De bal is in de middencirkel en de scheidsrechter fluit af. Wat moet hij nu beslissen?
A
Hij stuurt de wisselspeler van het speelveld zonder daarbij de rode kaart te tonen en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
B
Hij stuurt de wisselspeler van het speelveld zonder daarbij de rode kaart te tonen en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.
C
Hij stuurt de wisselspeler van het speelveld door het tonen van de rode kaart en laat het spel hervatten met een directe vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de speler geraakt werd of geraakt zou worden.
D
Hij stuurt de wisselspeler van het speelveld door het tonen van de rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is C. Bij deze overtreding is de passende disciplinaire straf een rode kaart. De spelhervatting is bij spuwen een directe vrije schop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie