Spelregelvraag

Vraag 1
Op het moment dat de bal in het doelgebied is, raken twee spelers van verschillende teams met elkaar in gevecht op de rand van het doelgebied. De scheidsrechter onderbreekt het spel en toont beide spelers de rode kaart. Hoe en waar moet hij nu het spel hervatten?
A
Het spel moet worden hervat met een scheidsrechtersbal voor de doelverdediger.
B
Het spel moet worden hervat met strafschop.
C
Het spel moet worden hervat met een directe vrije schop voor de verdedigende partij.
D
Het spel moet worden hervat met een scheidsrechtersbal op de plaats waar het gevecht plaatsvond.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is B. De strafschop als spelhervatting is ernstiger dan een directe vrije schop voor de verdedigende partij. Regel 5, disciplinaire maatregelen "hij bestraft de ernstigste overtreding in termen van sanctie, hervatting, fysieke ernst en tactische gevolgen, wanneer meer dan één overtreding tegelijkertijd wordt begaan".
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: