Vandaag 5 jaar geleden (op 21 november 2018) werd voor de eerste keer een spelregelvraag op onze website gepubliceerd. Sindsdien is er wekelijks 1 verschenen. Niet alleen leuk om je kennis te testen maar ook leerzaam!

Op naar de volgende 5 jaar.

 

Spelregelvraag

Vraag 1
De bal bevindt zich op het middenveld als de scheidsrechter het spel onderbreekt om een speler een waarschuwing te geven wegens het zonder toestemming betreden van het speelveld na een blessurebehandeling. Hoe en waar wordt het spel dan hervat wanneer deze speler niet ingreep in het spel?
A
Met een indirecte vrije schop op de zij- of doellijn
B
Met een indirecte vrije schop op de zijlijn
C
Met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel onderbroken werd
D
Met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd
Vraag 1 
Regel 3: Wanneer een speler het speelveld opnieuw betreedt zonder toestemming van de scheidsrechter waar dit wel vereist is, dan moet de scheidsrechter: • het spel onderbreken (dit hoeft niet direct wanneer de speler zich niet bemoeit met het spel of een wedstrijdofficial of wanneer de voordeelregel kan worden toegepast); • de speler waarschuwen wegens het zonder toestemming betreden van het speelveld. Wanneer de scheidsrechter het spel onderbreekt, moet het worden hervat: • met een directe vrije schop vanaf de plaats waar werd ingegrepen; • met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij vanaf de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken, als er niet werd ingegrepen.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug
Een gedachte over “Jubileum spelregelvraag; een lustrum!!”

Geef een reactie