Spelregelvraag

Vraag 1
Tijdens een luchtduel raken zowel een aanvaller als de doelman van de tegenpartij geblesseerd na een botsing. Er is geen overtreding begaan, maar de scheidsrechter fluit af en staat verzorging toe op het speelveld. Hoe moet de scheidsrechter handelen als de verzorging heeft plaatsgevonden?
A
Hij laat de aanvaller buiten het speelveld wachten op een teken om het speelveld weer te betreden nadat het spel weer met een scheidsrechtersbal is hervat op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.
B
Hij laat de aanvaller buiten het speelveld wachten op een teken om het speelveld weer te betreden nadat het spel weer met een scheidsrechtersbal is hervat op de plaats van de botsing.
C
Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.
D
Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats van de botsing.
Vraag 1 
Regel 5, onderdeel Blessures: • laat het spel doorgaan totdat de bal uit het spel is, als een speler slechts licht geblesseerd is; • onderbreekt de wedstrijd indien naar zijn oordeel een speler ernstig geblesseerd is en ziet erop toe dat de speler van het speelveld wordt verwijderd. Een geblesseerde speler mag niet op het veld worden behandeld. Een geblesseerde speler mag pas in het speelveld terugkeren nadat het spel is hervat; als de bal in het spel is mag dit alleen vanaf de zijlijn, maar als de bal uit het spel is mag dit vanaf de doellijn of zijlijn. Uitzonderingen op het voorafgaande kunnen alleen worden gemaakt wanneer: - een doelverdediger geblesseerd is; - een doelverdediger en een veldspeler met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug
2 gedachte over “Spelregelvraag”

Geef een reactie