Wim Broekhoven analyseerde op de hem gekende wijze de groepen E en F van ons scheidsrechterskorps. 

Begin april mochten de collega’s van groep E en F weer een tussenstand ontvangen. Natuurlijk horen daarbij stijgers en dalers. Ik heb ze op een rijtje gezet:

Zaterdag E: Van de 17 tot deze groep behorende scheidsrechters worden er twee( o.a.ons lid  Niels Boel) in het kader van het talententraject niet gerapporteerd. Slechts collega Metsemakers ging er cijfermatig op vooruit, maar positioneel leverde hem dat geen winst op. Alle anderen gingen er gemiddeld op achteruit, maar de één wat minder dan de andere, waardoor Zeeuwvlaming  Van den Bergen positioneel drie plaatsen winst boekte.

Zaterdag F: Er prijken nog 48 namen op de ranglijst, maar daar staan ook de gestopte Ko de Pijper en de dit jaar niet actieve Stefan Slabbekoorn en onze penningmeester Arjan bij. Er waren wel behoorlijke positiewisselingen. Talent Jeroen Bos ging gemiddeld in score liefst 18,51 pt omhoog en won daarmee 17 plaatsen en staat nu 9e; Bevelander Bjorn van Belzen scoorde gemiddeld bijna 14 pr méér en won daardoor 13 plaatsen. Ook ons eigen lid Rick Sturm ging met iets meer dan 10 pt in gemiddelde omhoog en stijgt daarmee naar plaats 11. Koploper Vander Zwan JR daalde gemiddeld met bijna 20 pt en zakte daardoor van plaats 1 naar 7. Ook onze leden Willy Spaeter en Ron Huser leverden gemiddeld wat in, waardoor Willy van 4 nr 7 zakte, maar Ron zijn 10e plek niet hoefde prijs te geven.

Zondag E: De 20 collega’s in deze groep vertonen en zeer wisselend beeld. Drie horen er tot het talententraject  en worden dus niet gerapporteerd. Een van de drie is echter alweer  een jaar geblesseerd . Liefst vijf scheidsrechter komen niet aan 18 te fluiten wedstrijden en die zouden dus met wat voor score er ook achter hun naam staat moeten degraderen of via dispensatie op handhaving moeten hopen. Van de resterende 12 bleef Leo U-onze enige Zeeuw in deze groep-op de 10e plaats.

Zondag F: Van de 39 scheidsrechters in deze groep heeft schrijver van dit artikel –als enige Zeeuw in dit gezelschap- een slechtte prestatie geleverd. Van positie 6 naar 19 geduikeld met een “winnende” daling van 22 punten, word ik enkel door collega Verpaalen, die liefst 19 plaatsen zakte verslagen.

Geef een reactie