Spelregelvraag week 50 2020

Vraag 1
Hoe handelt u in onderstaande situatie?
A
A. U fluit af voor buitenspel op het moment dat de aanvaller die buiten het strafschopgebied staat op doel schiet en hervat met een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij. Op het moment van schieten op het doel staat de voorste aanvaller immers al in strafbare buitenspel positie.
B
B. U fluit af voor buitenspel en hervat met een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij. Hier is sprake van een bewuste redding waardoor de buiten spel staande aanvaller strafbaar buitenspel komt te staan.
C
C. U laat doorspelen. Op het moment dat de doelman de bal speelt ontstaat er een nieuwe situatie en omdat de aanvaller de bal van een tegenstander ontvangt is er geen sprake van strafbaar buitenspel.
D
D. U fluit af voor buitenspel en hervat met een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij. De aanvaller hindert de doelman bij het kunnen maken van een redding en staat om die reden strafbaar buiten spel.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is B. In deze situatie is er sprake van een bewuste redding van de doelman. Een bewuste redding kan overigens gemaakt worden door iedere speler en niet alleen door de keeper. Er is sprake van een redding wanneer een speler de bal stopt die in of erg dicht bij het doel komt met een lichaamsdeel behalve zijn handen (behalve de keeper binnen zijn eigen strafschopgebied). Komt de bal bij een aanvaller terecht die op het moment van spelen (lees: op het moment van het schot) buitenspel stond dan is het strafbaar buitenspel.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie