Spelregelvraag week 2 2021

Vraag 1
Bij de uitvoering van een strafschop komt een doelverdediger veel te snel naar voren gelopen en hij stopt de bal die vervolgens voor de voeten van een speler van de tegenpartij terecht komt, die op hetzelfde moment duidelijk te vroeg is toegelopen. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
A. Hij fluit af, toont de doelverdediger een gele kaart en laat de strafschop overnemen
B
B. Hij fluit af, toont de doelverdediger én de speler een gele kaart en laat de strafschop overnemen
C
C. Hij fluit af en laat de strafschop overnemen.
D
D. Hij fluit af en hervat het spel met een scheidsrechtersbal voor de doelverdediger
Vraag 1 
Het antwoord op de vraag had B moeten zijn: zie pagina 63, regel 14, Spelregels veldvoetbal. Als zowel de doelverdediger als de nemer tegelijkertijd een overtreding begaan en de strafschop wordt gemist of tegengehouden, dan wordt de strafschop overgenomen en ontvangen beide spelers een waarschuwing.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug
4 gedachte over “Spelregelvraag week 2”

Geef een reactie