Vandaag ontving iedereen weer een digitale nieuwsbrief in zijn mailbox. Voor de volledigheid zetten we die ook nog een keer hieronder.

De zomerstop is begonnen, even tijd voor andere dingen dan voetbal. Genieten van het weer, vrienden, familie en uitrusten. Inmiddels zijn er alweer oefenwedstrijden gespeeld en staan er de komende weken nog veel meer op het programma.
Ook een prima tijdsbesteding zijn de activiteiten van de jubileumcommissie. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Mossel/saté-avond

A.s. vrijdag is de mossel/saté-avond in het clubhuis van MZVC te Middelburg. Alle benodigde informatie vind je op de website.
Er hebben 26 mensen ingeschreven dus dat belooft een gezellig samenzijn te worden.

Wandeling Waterdunen

Op 6 augustus organiseert de jubileumcommissie een wandeling door het (nieuwe) natuurgebied Waterdunen bij Breskens.Waterdunen is een uniek natuur- en recreatiegebied van 350 hectare aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust. Hier heeft het getij de hoofdrol. Wandel over de paden en de bruggen en kom dichtbij de vogels die hier rusten, eten en broeden. En geniet van de natuur.

Na afloop van de wandeling is er de mogelijkheid tot lunchen (op eigen kosten) in de nabijgelegen strandtent.

Om 9:30uur is het verzamelen bij de Westerscheldeferry in Vlissingen. We maken te voet de oversteek en wandelen om 10:15 uur vanaf Breskens naar Waterdunen. Fietsen hoeven dus niet mee! Voor leden van COVS Walcheren wordt de overtocht (€8,65 voor een retour) door de vereniging betaald.

Wandeltempo is een normaal tempo van niet meer dan 5km/u.

Versnaperingen: Rustplaatsen zijn onderweg aanwezig. Maar je kunt natuurlijk ook (behoefte verschilt per individu) zelf wat drinken en eten meenemen.

Ondergrond: Geasfalteerde paden, houten vlonders en onverharde grasstroken.  Dus neem ingelopen (wandel)schoenen mee.

De afstand bepalen we in onderling overleg op 6 augustus. Dat is afhankelijk van het niveau van de groep. Tijdens de tocht zijn er genoeg mogelijkheden om de tocht in te korten c.q. uit te breiden.
Zoals bij alle activiteiten van de jubileumcommissie houden we rekening met ieders niveau.

Vertrek terug naar Vlissingen wordt in onderling overleg met de groep bepaald maar is in ieder geval na de lunch.

Kosten: Leden COVS Walcheren betalen €4,00, introducees €13,00
Lunch en consumpties voor eigen rekening.

Alle benodigde informatie vind je op de website.
Mocht je nog mee willen, je kunt je inschrijven via deze link.

De wandeling staat onder leiding van onze eigen Ronnie.

Fietstocht ‘Een rondje Watervliet’

Op zondag 28 augustus gaan we een prachtig rondje fietsen door het mooie Zeeuws Vlaamse landschap onder leiding van Ronnie Krocké. De route loopt naar Watervliet en terug maar uiteraard niet in rechte lijn. Onderweg wordt er voldoende gestopt om te rusten en een versnapering te nuttigen (net als de lunch op eigen kosten).

Het tempo is voor iedere fietser bij te houden. We gaan voor wat het tempo betreft uit van een gewone fiets zonder trapondersteuning. Als groep blijven we bij elkaar.

Versnaperingen: Rustplaatsen onderweg aanwezig. Maar je kunt natuurlijk ook (behoefte verschilt per individu) zelf wat drinken en eten meenemen.

Ondergrond: Geasfalteerde paden.

De afstand bepalen we in onderling overleg op 28 augustus 2022. Dat is afhankelijk van het niveau van de groep. En ook het weertype is bepalend. Tijdens de tocht zijn er genoeg mogelijkheden om de tocht in te korten c.q. uit te breiden. Voorlopig gaan we uit van ca. 50km.

Zoals bij alle activiteiten van de jubileumcommissie houden we rekening met ieders niveau.

Ieder vervoermiddel is welkom zoals b.v. stadsfiets, E-bike, step, mountainbike enz.

Verhalen en wetenswaardigheden onderweg komen uit de koker van Ronnie, dus jolijt en ontspanning is gegarandeerd!
Leden COVS Walcheren betalen €1,00, introducees €12,00
Overtocht (retour) is inbegrepen in de prijs. Lunch en consumpties zijn voor eigen rekening.

De inschrijving is geopend en sluit op maandag 22 augustus.

Overzicht oefenwedstrijden

Zoals al gememoreerd; de eerste oefenwedstrijden voor het nieuwe seizoen zijn al weer gespeeld. Op onze site houden we een overzicht bij van de oefenwedstrijden waarbij leden van onze vereniging zijn betrokken. Dat overzicht vind je hier.
Mocht je zelf ook een oefenwedstrijd gepland hebben staan? Geef hem door en wij zorgen dat hij in het overzicht wordt meegenomen.

Agenda

  • 15 juli Mossel/saté avond
  • 6 augustus Wandeling Waterdunen (met introducee)
  • 28 augustus Fietstocht ‘een rondje Watervliet’ (met introducee)
  • 31 augustus Seizoensaftrap (nadere info volgt tzt)
  • 9 september Barbeque
  • 10 oktober clubavond
  • 11 november officiële receptie 90-jarig bestaan
  • 16 december Feestavond
  • 2 januari 2023 Nieuwjaarsreceptie
  • 8 januari Scheidsrechtersloop
De redactie van het clubblad, website en nieuwsbrief blijft deze zomer gewoon actief. Dat betekent dat je ook de komende weken informatie van ons blijft ontvangen en er ook op de website met regelmaat nieuws zal worden geplaatst.

Ook de trainingen op woensdagavond gaan gewoon door onder deskundige leiding van Wim Vermeulen en staan in het teken van rustige opbouw richting het nieuwe seizoen. Een prima stok achter de deur om je in een sfeer van gezelligheid op een gezonde en blessurevrije manier voor te bereiden op komend seizoen.

Geef een reactie