Spelregelvraag week 27 2021

Vraag 1
In de rust hebben de doelverdediger en een veldspeler van tenue gewisseld. Als het spel in de tweede helft een paar minuten aan de gang is, wordt dit door de scheidsrechter opgemerkt. Op welke manier zal deze nu juist handelen?
A
A. Hij wacht tot de bal uit het spel is en geeft dan beide spelers een gele kaart
B
B. Hij neemt geen verdere actie, aangezien de wissel in de rust heeft plaatsgevonden
C
C. Hij onderbreekt het spel en geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart. Hij hervat het spel met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij
D
D. Hij wacht tot de bal uit het spel is en geeft beide spelers een gele kaart. Speelt één van beide spelers de bal echter eerder, dan zal hij het spel onderbreken, beide spelers een gele kaart geven en het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: zie regel 3 (aantal spelers) en regel 4 (uitrusting van spelers). Wanneer een verwisseling van kleding wordt toegepast gedurende een onderbreking van het spel, de rust of voorafgaand aan de verlenging, dan moet de procedure afgerond zijn voordat het spel wordt hervat. Wordt er van kleding gewisseld tussen een veldspeler en doelverdediger tijdens de rust en dat is afgerond voordat de tweede helft begon, dan hoeft geen verdere actie te worden ondernomen.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie