Spelregelvraag week 28 2021

Vraag 1
Een speler van ploeg A wil een vrije schop in zijn eigen strafschopgebied zeer snel nemen en schiet de bal richting zijn doelman. Een speler van ploeg B, die nog geen tijd had om het strafschopgebied te verlaten, ziet dat de bal te kort wordt gespeeld en rent snel naar de bal toe en wil deze op doel schieten. De speler van ploeg A ziet dat en kan nog net de bal weg schieten. Wat moet de beslissing van de scheidsrechter zijn?
A
A. Ploeg A de vrije schop over laten nemen omdat een speler van ploeg B bij het nemen zich nog in het strafschopgebied bevond.
B
B. Indirecte vrije schop voor ploeg B wegens 2x spelen van de bal.
C
C. B. Indirecte vrije schop voor ploeg B wegens 2x spelen van de bal door ploeg A en een rode kaart voor de speler van ploeg A wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans.
D
D. Strafschop en een gele kaart voor de speler van ploeg A.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is C: Regel 13, 3. Overtredingen en straffen. Wanneer een vrije schop voor de verdedigende partij binnen het eigen strafschopgebied snel wordt genomen en zich nog tegenstanders binnen het strafschopgebied bevinden omdat ze geen tijd hadden om het gebied te verlaten, dan kan de scheidsrechter normaal laten doorspelen. Als de nemer, nadat de bal in het spel is, de bal voor de 2e keer raakt voordat deze is geraakt door een andere speler wordt een indirecte vrije schop toegekend. Wordt er ook nog een duidelijke scoringskans ontnomen, dan dient de overtreder daarvoor een rode kaart te worden getoond.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie